• info@bplanet.si 01 777 88 99
  • bplanet d.o.o. PE Brezovica Tržaška cesta 539 1351 Brezovica pri Ljubljani
deli zapis:
Brezplačne fotografije za objave na FB ali blogu
JV
18.05.2016

Strankam pogosto svetujemo pisanje bloga ali vsaj redno objavljanje novic na facebooku.

 

K dobri objavi sodi tudi dobra fotografija. Fotografija, ki pritegne obiskovalca k branju in kliku na vsebino.

 

Najbolj poznane in široko uporabljene so kupljene, tako imenovane »stock« fotografije (shutterstock, istock, fotolia). Ne le, da so ob rednem objavljanju te fotografije drage, so tudi 100x videne, ponavadi lepe, a hladne, zaigrane in prazne.

 

V nadaljevanju delim z vami nekaj odličnih virov za fotografije, ki bodo popestrili vaše objave, brez da bi zaradi tega trpela denarnica:

 

1. Fotografirajte sami

 

Meni osebno najboljši vir fotografij. Te fotografije so pristne, ljudje se lahko poistovetijo z objavo in klub temu, da niso popolne se lahko z nekaj hitrimi filtri (ki jih premore skoraj vsak telefon) prelevijo v super »fotke«.

 

2. Pixabay

 

https://pixabay.com/

 

Visokokvalitetne fotografije in zelo velika izbira. Večina ne potrebuje omembne avtorja, vendar ob sliki vseeno preverite informacijo o omembah avtorja in uporabi za komercialne namene.

 

3. Picjumbo

 

https://picjumbo.com/

 

Zelo profesionalne fotografije, ki ne izgledajo tako hladne in »stockovske«, kot plačljive. Večina ima pravico tudi za komercialno rabo, vendar pred objavo vseeno preverite pogoje uporabe.

 

4. Gratisography

 

http://gratisography.com/

 

Odlične in pogosto zabavne fotografije. Brezplačne za uporabo, nikar pa jih ne preprodajajte ali uporabljajte za sumljive namene :)

 

5. Life of Pix

 

http://www.lifeofpix.com/

 

Poleg fotografij, najdete na tej strani tudi brezplačne videe. Izbira ni ogromna, vendar se najde kaj uporabnega.

 

6. Splitshire

 

http://www.splitshire.com/

 

Poudarek je na tehnologiji, čeprav se tudi iz drugih panog najde kar veliko fotografij, predvsem s toplimi, prijetnimi barvnimi toni. Uporabljamo jih lahko brez posebnih omejitev.

 

 

P.S.: Vedno preverite pogoje uporabe za posamezne fotografije. Ponavadi so pogoji uporabe napisani ob fotografijah ali v splošnih pogojih portala.