• info@bplanet.si 01 777 88 99
  • bplanet d.o.o. PE Brezovica Tržaška cesta 539 1351 Brezovica pri Ljubljani
deli zapis:
Trendi za leto 2016
KB
13.04.2016

Flat design

S prihodom Material design-a se je trend »ploščatih« spletnih strani samo še utrdil. Torej spletne strani bodo še naprej minimalistične in brez prelivajočih se barv ter močnih senc, ki bi ustvarjale izrazito 3D podobo. Oblikovanje se osredotoča na preprosto in čisto tipografijo ter enostavne oblike.

 

Video ozadje

Ker hitrost interneta na srečo hitro narašča, si lahko privoščimo velike slike ali video kot ozadje naše strani. Video ozadja služijo bolj dekorativnemu kot uporabnemu namenu in ne smejo jemati pozornosti ostali vsebini.

 

Prilagajanje strani napravam

Lansko leto je Google napovedal vojno starim spletnim stranem, ko je iz mobilnega iskanja izključil strani, ki se niso dobro prilagajale mobilnim napravam. Tako je postala nuja, da so spletne strani dobro optimizirane za vse naprave.

 

Tipografija

Pisava z minimalistično oblikovanimi spletnimi stranmi postaja vse pomembnejša. Z njo se lahko izraža eleganco, igrivost ali strogo profesionalnost. Pisavi bo potrebno posvečati čedalje več pozornosti in jo zelo dobro prilagoditi sporočilu spletne strani. Dobro je kombinirati več vrsti pisav, npr. pisane črke za naslov in črke brez serifov za opis. Vendar nikoli ne smemo kombinirati več kot 3 tipe pisav.

 

Kartice

Z prilagodljivimi spletnimi stranmi so se pojavile kartice. Z njimi lahko urejeno predstavimo vsebino in se lepo prilagajajo na vseh napravah.

 

Paralax

Minimalizem se lahko lepo popestri s paralaxom, ko se ozadje ob premikanju loči od vsebine, kar naredi stran zanimivo in bolj dinamično.

 

Retro je nazaj

Velike črke, igrivi veliki napisi, smeškoti, stripi, hecni slogani.

 

Domače fotografije

Fotografij kupljenih, smejočih, popolnih oseb v umetnih okoljih smo že vsi malo siti. Delujejo hladno, neosebno, 1000x videno. V ospredje prihajajo fotografije posnete prav za namen spletne strani.